Opleidingen

Op deze pagina vind je algemene informatie ivm het opleidingen van voetbaltrainer.

Registreer u alvast bij www.coacheducation.be, zo blijf je op de hoogte van alles wat te maken heeft met opleidingen en bijscholingen.
Hoe registreren? Volg hier de procedure.

Trainers per niveau

Het diploma waarover een trainer moet beschikken, hangt af van het niveau van de ploeg. Op deze pagina vind je een handig overzicht van eerste nationale tot vierde provinciale. Ook de diploma’s van trainers in het vrouwenvoetbal en futsal komen aan bod. https://www.voetbalvlaanderen.be/trainer/basisopleidingen

UEFA licenties

Trainers met een UEFA-diploma moeten zich regelmatig bijscholen om up to date te blijven met hun vaardigheden. De trainers die een door de KBVB erkende bijscholing gevolgd hebben, krijgen hiervoor licentiepunten en na het verzamelen van 15 licentiepunten hebben ze recht op een vernieuwing van hun licentie. Kijk op https://www.voetbalvlaanderen.be/trainer/uefa-licentie u vindt er alles over:

  • Het reglement van het puntensysteem
  • De aanvraagformulieren om uw licentie te vernieuwen

Gelijkstelling

Alle informatie voor het gelijkstellen van vorige diploma’ s, stuur uw vraag naar: secretariaat@bfc-coaches.be.

Trainersopleidingen

Van duiveltjestrainer tot hoofdtrainer in eerste klasse, zonder de keeperstrainers, jeugdcoördinatoren en de trainers van onze zaalvoetballers te vergeten: voor iedereen bestaat er een trainersopleiding! Wie interesse heeft om trainer te worden, kan een opleiding volgen.

In Vlaanderen staat Voetbal Vlaanderen (VV), de Vlaamse vleugel van de KBVB,  in voor het opleiden van voetbaltrainers, technisch verantwoordelijke jeugdopleidingen, keepertrainers en talentscouts. Alle basisopleidingen, van Initiator-Getuigschrift C tot het Trainer A – UEFA A, worden in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool van Sport Vlaanderen (VTS) georganiseerd. De VV is eveneens verantwoordelijk voor de invulling en de organisatie van specifieke opleidingen (keepertrainer, talentscout, technisch verantwoordelijke jeugdopleiding, physical coach, mental coaching,…).

Meer informatie over

Reacties zijn gesloten.